Ajutoare de stat de 491 milioane lei, acordate pentru 9 firme, care vor investi 1,3 miliarde lei

Postat la 12 noiembrie 2018 114 afişări

Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, au acordat, luni, ajutoarele de stat pentru nouă firme, dintre care şapte cu capital românesc, pe schema instituită prin Hotărârea de Guvern (HG) nr. 807/2014.

Ajutoare de stat de 491 milioane lei, acordate pentru 9 firme, care vor investi 1,3 miliarde lei

Cele nouă companii vor primi un ajutor de stat cumulat în valoare de 491 de milioane de lei, iar valoarea investiţiilor estimate a fi realizate este de 1,3 miliarde de lei, prin care vor fi create 1.940 de locuri de muncă.

Unul dintre cei mai mari beneficiari ai aceste runde de finanţare este grupul Teraplast, care a obţinut două finanţări din cele trei depuse. Unul dintre proiectele câştigătoare al acestuia este pentru firma TeraPlast, iar altul este pentru Depaco, companie din grup.

Schema de ajutor de stat instituită prin HG nr. 807/2014 susţine investiţiile de mare anvergură, favorizează extinderea activităţilor economice în regiunile defavorizate şi stimulează investiţiile în tehnologii avansate care conduc la crearea de locuri de muncă.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.