România cheltuie printre cei mai puţini bani din UE pentru protecţia împotriva incendiilor. Suma totală la nivelul UE: 31,2 mld. euro

Autor: Mircea Nica Postat la 07 mai 2019 25 afişări

România cheltuie printre cei mai puţini bani din UE pentru protecţia împotriva incendiilor. Suma totală la nivelul UE: 31,2 mld. euro

În 2017, 28 de state membre ale UE au cheltuit 31,2 miliarde de euro pentru servicii de protecţie împotriva incendiilor, în timp ce în anul 2017 şi în 2018 au fost angajaţi aproape 300.000 de persoane ca pompieri în Uniunea Europeană. Această cheltuială este echivalentă cu 0,4% din totalul cheltuielilor publice, ceea ce este mai puţin decât suma cheltuită pentru serviciile de poliţie, cheltuieli echivalente cu 2% din totalul cheltuielilor în 2017 şi decât cele pentru instanţele judecătoreşti, care reprezintă 0,7%.

În ansamblu, în UE, cheltuielile publice privind serviciile de protecţie împotriva incendiilor au rămas stabile ca procent din cheltuielile totale de la începutul seriilor de timp din 2004, iar în anul 2017, raportul dintre cheltuielile guvernamentale de protecţie împotriva incendiilor şi cheltuielile totale a variat între statele membre ale UE de la 0,1% din totalul cheltuielilor din Danemarca, 0,2% în Malta şi 0,3% în Portugalia, Luxemburg, Irlanda şi Austria, până la 0,7% Letonia, Lituania şi România şi 0,8% în Bulgaria.

Sumele cheltuite de guvernele UE pot fi puse în perspectivă cu mărimea populaţiei fiecărui stat membru. Astfel, cheltuielile guvernamentale pentru protecţia împotriva incendiilor pe cap de locuitor au depăşit 100 de euro în patru state membre ale UE în 2017: Luxemburg  având 113 euro pe locuitor, Finlanda 106 euro, iar Olanda având 104 euro, Suedia 100 de euro, Germania 96 de euro şi Franţa 93 de euro.

Cele mai scăzute cheltuieli de protecţie împotriva incendiilor pe cap de locuitor au fost înregistrate în Malta cu 17 euro pe locuitor, urmate de Bulgaria 21 de euro, Croaţia şi Portugalia ambele cu 22 de euro, Polonia 23 de euro, iar România şi Slovacia cu 26 de euro.

Urmărește Business Magazin

Aleph Story. De ce sunt mici salariile atât de mici în România?

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.