Revista presei economice din Romania

Postat la 27 octombrie 2010 12 afişări

De ce vrea Ministerul Sanatatii sa-si subordoneze CNAS; ce metode de extras profit din Hidroelectrica au "baietii destepti"; Romgaz nu mai doneaza 400 mil. lei la buget, fiindca se opune Franklin Templeton.

Sute de mii de firme mici si mijlocii din Romania au achitat in ultimii noua ani facturi umflate cu 10-30% pentru serviciile de contabilitate prestate de firmele membre ale Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, afirma Consiliul Concurentei, preluat de Gandul. Microintreprinderile, campioane la fonduri UE: ele au depus, in perioada 2007-2010, cele mai multe proiecte pentru obtinerea de fonduri europene in cadrul Programului Operational Regional.

Miza din spatele intentiei Ministerului Sanatatii de a-si subordona CNAS: 4 miliarde de euro, sustine Evenimentul Zilei, precizand ca o masura similiara a fost luata in guvernarea Nastase. Cei care isi doresc o locuinta de vacanta la munte ori la mare sau doar un loc in care sa se retraga in weekend pentru a se odihni pot cumpara imobile cu preturi incepand de la 800 de euro/mp, afirma acelasi ziar, prezentand oferta de la targul imobiliar Project Expo.

Comisia Europeana preseaza autoritatile romane cu reintroducerea unei facilitati pentru comerciantii intracomunitari de produse alcoolice, insa eliminarea antrepozitelor fiscale de la 1 septembrie loveste in afacerile corecte din domeniul bauturilor accizabile, spun reprezentantii din domeniu, citati de Adevarul. Mihai David, seful Hidroelectrica, raspunde acuzatiilor potrivit carora contractele pe termen lung cu "baietii destepti" ar fi paguboase pentru compania sa.

Tot despre Hidroelectrica scrie si Romania Libera, care insa prezinta cele trei metode prin care "baieţii deştepţi" obţin profituri de pe urma companiei, tranzactionand energia ieftina produsa aici. De la descarcarea de pe hub-uri, romanii s-au orientat in ultimul an spre site-uri care permit vizionarea gratuita de filme direct pe net; afacerea se afla la limita legii, sustine ORDA, insa prolifereaza prin zeci de astfel de site-uri.

Transferul sumei de 400 mil. lei din conturile Romgaz Medias la bugetul de stat sub forma de donatie a fost scos de pe ordinea de zi a AGA la Romgaz, in urma presiunilor facute de Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, informeaza Ziarul Financiar. Forta unui gigant cu afaceri de 10 mld. euro: H&M a semnat in patru luni contracte pentru zece magazine, urmand sa devina jucatori semnificativi in retailul de imbracaminte din Romania in scurt timp.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7578656
7578656
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.