Revista presei economice din Romania

Postat la 27 iulie 2010 14 afişări

Conflictul de la Cogealac din umbra instalatiilor eoliene, detalii despre "taxa pe averea afisata", cel mai nou proiect al guvernului Boc, sau concedierile din industria asigurarilor figureaza printre subiectele ziarelor de marti.

Proiectul de lege privind introducerea taxei pe averea afisata, propus de UNPR si imbratisat de premierul Boc, stipuleaza ca aceasta taxa va fi platita de persoanele fizice care detin locuinte, terenuri, avioane, elicoptere si ambarcatiuni a caror valoare insumata depaseste 450.000 de euro, precizeaza Gandul. Deficitul de cerere, blocajul financiar si modificarile fiscale sunt principalele probleme ale firmelor din industrie si constructii, conform BNR.

Desi reducerea cotei unice la 10% ar fi una dintre cele mai semnificative masuri ale guvernului Boc, analistii consultati de Evenimentul Zilei nu au convingerea ca autoritatile romane au puterea sa ia o astfel de masura. Bancile au revenit la sentimente mai bune, astfel ca au inceput din nou sa "curga" ofertele la produsele de economisire in euro, cu dobanzi de peste 4%, dar nu in perioadele standard de depozitare (3, 6, 12 luni), remarca acelasi cotidian.

BNR vrea sa deschida un muzeu in peştera de langa Manastirea Tismana unde 200 de tone de aur, reprezentand tezaurul romanesc, au stat ascunse in 1944-1947, informeaza Romania Libera, care publica un reportaj de la fata locului. Fuziunea Piraeus cu ATEBank, planuita de autoritatile elene, ar urca in Romania noua entitate in clasamentul activelor nete bancare la o cota de piata de 3,3%.

Procentul de fraude gasite la acordarea venitului minim garantat creste, scrie Adevarul: daca la 2 iulie, echipele de control gasisera nereguli in 23,5% din dosare, la 16 iulie procentul celor care luau VMG nemeritat urcase la 25% din total. Ziarul incearca sa explice conflictul de luni de la Cogealac, starnit de interesele din jurul instalatiilor eoliene, prin pozitia primarului local, asociat cu Eolica, compania rivala cu cei de la CEZ.

Cele mai mari zece companii de asigurari si-au redus personalul cu 1.400 de oameni in cursul anului 2009, adica 10% din total, in incercarea de a mai reduce din costuri, a socotit Ziarul Financiar. Este fezabila recompensarea celor ce iau bonuri fiscale pe cumparaturi, din moment ce nu are cine sa le numere? Marile retele de retail, magazinele alimentare, cele de tip discount sau chioscurile de cartier emit anual cel putin 4 miliarde de bonuri fiscale, potrivit unui calcul al aceluiasi ziar.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6737819
6737819
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.