REPORTAJ: Tatăl unui copil mort în spital îşi cere dreptatea: Vincent, victima nepăsării şi aroganţei

Postat la 11 iulie 2014 41 afişări

Un clujean al cărui băiat de 12 ani a murit 2013, diagnosticat cu meningo-encefalită, a sesizat Parchetul după ce Colegiul Medicilor i-a respins reclamaţia împotriva unui pediatru pe care îl acuză de malpraxis. Bărbatul spune că fiul său a fost victima unui sistem bazat pe nepăsare şi aroganţă.

REPORTAJ: Tatăl unui copil mort în spital îşi cere dreptatea: Vincent, victima nepăsării şi aroganţei

 Un puşti creţ priveşte cu ochi mari dintr-o poză înrămată aflată pe o noptieră, înconjurată de lumânări care ard tot timpul şi o vază de flori schimbate zilnic, un mic altar improvizat la capătul patului. Tatăl băiatului, Lukacs Iosif, îmbrăcat în negru, aranjează un urs de pluş, îmbrăcat într-un tricou de sportiv, dintr-un pat supraetajat, aflat în aceeaşi cameră, şi îi dau lacrimile.

"De aici din pat l-am scos pe Vincent când s-a simţit rău şi a avut febră şi l-am culcat cu mine în pat. L-am dus la medicul de familie, apoi la Clinica de Pediatrie nr. II din Cluj-Napoca, unde a fost consultat, iar dacă medicul de gardă, Simona Morar, l-ar fi internat în spital şi l-ar fi investigat, sunt sigur că băiatul meu ar fi scăpat. L-a trimis acasă, după care a fost internat la Pediatrie I, apoi a intrat în comă, iar în luna mai a decedat în spital", a spus bărbatul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-tatal-unui-copil-mort-in-spital-isi-cere-dreptatea-vincent-victima-nepasarii-si-arogantei-12929060
12929060
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.