Rafila: E posibil să avem un sezon mai serios de gripă

Autor: Laura Buciu Postat la 09 septembrie 2022 18 afişări

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, la Timişoara, că măsurile prin care putem ţine şcolile deschise sunt unele „universale”, care previn atât COVID-19, cât şi gripa, mai ales că e posibil ca valul de gripă din acest an să fie unul „serios”.

Rafila: E posibil să avem un sezon mai serios de gripă

Întrebat ce măsuri au fost luate pentru a păstra şcolile deschise în cazul în care se va mări incidenţa COVID-19, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că este un plan similar celui utilizat în 2022.

„La începutul acestui an am elaborat un plan pe care l-am trimis Ministerului Educaţiei. A fost bine primit, a fost distribuit inspectoratelor şcolare, directorilor de unităţi de învăţământ. Sunt câteva lucruri simple pe care le avem cu toţii la îndemână, inclusiv a ne proteja cât mai bine copiii, pentru că asta este cel mai important”, a spus Rafila.

Minsitrul a precizat că este vorba de măsuri universale, care previn şi gripa.

„Aceste măsuri sunt universale, previn nu numai infecţia cu COVID-19, ci şi gripa. Să nu uităm că e posibil să avem şi un sezon gripal mai serios în acest an, după o pauză de 2 -3 ani şi nu vom schimba în niciun fel abordarea care a reuşit să ţină şcolile deschise. În anul 2022 practic, în ciuda valurilor pandemice, şcolile nu au fost închise, pentru că abordarea a fost legată nu de numărul de cazuri, de incidenţa dintr-o anumită localitate, ci de sistemul medical de capacitatea de a primi persoane infectate. Am dezvoltat în paralel serviciile ambulatorii ca să putem să scădem presiunea pe spitale”, a mai spus Alexandru Rafila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
gripă,
şcoală

Citeşte pe Gandul.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.