Rafila, despre limitarea valabilităţii certificatelor verzi: Doar pentru circulaţia în spaţiul UE

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 21 ianuarie 2022 78 afişări

Limitarea valabilităţii certificatelor verzi la 9 luni după încheierea schemei de vaccinare e valabilă doar pentru circulaţia în spaţiul UE, iar introducerea acestei reglementări şi pentru accesul în anumite instituţii sau spaţii economice din ţară se va decide în funcţie de situaţia epidemiologică.

Rafila, despre limitarea valabilităţii certificatelor verzi: Doar pentru circulaţia în spaţiul UE

„Este vorba de o decizie a Comisiei Europene adoptată pe 21 decembrie, în care se comunică statelor membre că certificatul, care are ca scop circulaţia în spaţiul UE, e valabil după încheierea schemei de vaccinare 270 de zile, iar doza booster prelungeşte pe termen nedefinit valabilitatea acestui certificat. Normal că va fi apluicat şi în ţara noastră, că şi cetăţenii tromâni circulă în spaţiul european”, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Referitor la introducerea acestei reglementări şi pentru accesul în anumite instituţii sau spaţii economice, el precizează că decizia va fi luată în funcţie de contextul epidemiologic.

„E o discuţie de sănătate publică pe care o discutăm, se va discuta la nivelul Guvernului şi al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în funcţie de contextul epidemiologic de moment. Dar scopul acestui certificat, aşa cum a fost el gândit de către Uniunea Europeană este de circulaţie în spaţiul comunitar. Nu este obligatoriu pentru nimeni, dar dacă vrei să circuli în spaţiul Uniunii Europene, trebuie să respecţi regulile din Uniunea Europeană. (...) Lucrurile depind de la ţară la ţară şi faptul că există în momentul de faţă o uniformizare a modului de utilizare e un lucru bun şi e normal”, conchide Rafila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
certificate verzi,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.