Rafila: Au fost achiziţionate 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 septembrie 2022 31 afişări

Rafila: Au fost achiziţionate 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, luni, că au fost achiziţionate în acest moment 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal: „În cursul aceste săptămâni vor fi livrate Direcţiei de Sănătate Publică şi restul de 500.000 de doze”.

Alexandru Rafila punctează că este primul an, începând cu anul 2001, când vaccinul antigripal este adus în luna septembrie.

„Am ţinut foarte mult la acest lucru, din două motive, ca să generăm campania de vaccinare în trimestrul al treilea, să putem să o facem încă de la începutul celui de-al treilea trimestru şi să nu mai fim puşi în situaţia care s-a repetat an de an de a trimite în teren vaccinuri la mijlocul lunii decembrie sau în luna ianuarie, ceea ce a dus la o adresabilitate scăzută, un interes scăzut al populaţiei pentru vaccinare, a creat tensiuni şi nu în ultimul rând, au rămas cantităţi importante de vaccin care nu au mai putut să fie utilizate”, spune Rafila.

El apreciază că este importantă planificarea aprovizionării

„Distrugerea unor cantităţi mari de vaccinuri nu este în regulă. Cantităţi mari de vaccinuri nu trebuie în niciun fel distruse. Trebuie o bună planificare, dar buna planificare depinde şi de momentul aprovizionării. Sperăm ca împreună cu medicii de familie să reuşit în acest an să convingem cât mai multă lume să se vaccineze”, menţionează Rafila.

Potrivit acestuia, categoriile eligibile pentru vaccinare sunt pacienţii cu afecţiuni cronice, persoanele peste 65 de ani, gravidele şi copiii şi bătrânii din centrele de ocrotire, precum şi personalul medical, cel de îngrijire, care lucrează în aceste centre.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
vaccin,
ntigripal

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.