PwC a estimat câte medalii vor obţine ţările participante la Soci

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 07 februarie 2014 124 afişări

Firma de consultanţă PwC a prezentat o estimare legată de ţările care vor obţine cele mai multe medalii la Olimpiada de la Soci, folosind un algoritm bazat pe şapte elemente cheie.

PwC a estimat câte medalii vor obţine ţările participante la Soci

Cea mai importantă condiţie este ca statul în discuţie să fie organizator al evenimentului. Urmează, în ordine, volumul anual de precipitaţii sub formă de zăpadă, numărul de staţiuni de ski per locuitor, venitul mediu, numărul de locuitori, forma arătată în cadrul ultimelor Jocuri olimpice şi tradiţia în cadrul sporturilor de iarnă, relatează Telegraph.co.uk.

Modelul arată că datele economice sunt determinante, avînd ca principală variabilă produsul intern brut.

Dintre statele analizate, în topul estimativ pentru cele mai multe medalii se situează Statele Unite (35), Germania (26), Rusia (25), Canada (23) şi Austria (22). Rusia ar înregistra o creştere semnificativă faţă de numărul obţinut la ultimele Jocuri Olimpice, în vreme ce majoritatea statelor prezente în top ar urma să înregistreze performanţe inferioare celor de acum patru ani, din Vancouver.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pwc-a-estimat-cate-medalii-vor-obtine-tarile-participante-la-soci-12038281
12038281
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.