Putea sa fie latifundiara, dar s-a facut actrita. Ce afaceri are familia lui Nicole Kidman

Autor: Ana Raduta Postat la 11 martie 2011 39 afişări

Familia actritei are terenuri in Australia care, insumate, echivaleaza cu suprafata totala a Ungariei.

Nicole Kidman nu face parte din categoria actorilor care au venit la Hollywood sa se imbogateasca. Potrivit Daily Mail, familia acesteia se numara printre cei mai mari proprietari de terenuri din lume, prin intermediul companiei Kidman Holdings. Astfel, acestia detin 10 milioane de hectare de terenuri, ceea ce ii plaseaza pe locul al optulea in topul celor mai mari latifundiari ai planetei. Sunt insa pe primul loc in topul proprietarilor privati de terenuri, cu suprafete mai mari fiind listate doar anumite state.

Regina Marii Britanii domina acest top, cu 2,7 miliarde de hecatre detinute, in 32 de tari. Insumate, proprietatile detinute de Regina inseamna 18,3% din terenurile lumii.Al doilea mare proprietar de terenuri din lume este regele Abdullah al Arabiei Saudite, locul trei fiind ocupat de Papa. Pe urmatoarele locuri se plaseaza regele Mohammed, din Maroc, si regele Thailandei, Bhumibhol.

Cea mai mare parte a terenurilor detinute de familia Kidman este ocupata de ferme. Kidman Holdings este un gigant cu traditie, fiind infiintat in secolul al XIX-lea, de catre Sir Sidney Kidman, unul dintre stramosii celebrei actrite. Se pare ca acesta s-a lansat in afaceri pornind de la zero, dupa ce la varsta de 13 ani a fugit de acasa si a fost nevoit sa se descurce de unul singur. Unicul sau "capital" din acel moment era un cal pe jumatate orb. Sir Sidney Kidman a murit in 1935.

Parintii actritei si-au construit insa cariere in domenii care nu au nicio legatura cu afacerile imobiliare. Tatal sau, Anthony, este inginer biochimist, in timp ce mama sa, Janelle, lucreaza in sistemul de invatamant. Purtatorul de cuvant al vedetei a refuzat sa comenteze orice legatura de sange intre Nicole Kidman si proprietarii Kidman Holdings.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
latifundiara,
Nicole Kidman,
afaceri,
familie
/actualitate/putea-sa-fie-latifundiara-dar-s-a-facut-actrita-ce-afaceri-are-familia-lui-nicole-kidman-8053637
8053637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.