Protestele prind o altă dimensiune la Electrolux: Angajaţii companiei protestează în faţa Ambasadei Suediei

Postat la 23 aprilie 2019 31 afişări

În jur de 20 de angajaţi ai companiei Electrolux România protestează în faţa Ambasadei Suediei din Bucureşti, acuzând relaţii de muncă de tip feudal şi ameninţând că vor merge la Stockholm.

Protestele prind o altă dimensiune la Electrolux: Angajaţii companiei protestează în faţa Ambasadei Suediei

„O să ne întâlnim la Stockholm, ne vom plimba prin tot oraşul pentru ca cei de acolo să afle ce principii are de fapt firma Electrolux. În România există oameni care mor de foame muncind într-o firmă suedeză, care câştigă sute de milioane de pe urma muncii lor. Electrolux promovează relaţii de muncă de tip feudal, o firmă imensă care refuză să adauge 2 lei în plus pe oră la salariile muncitorilor din România”, au spus angajaţii companiei suedeze Electrolux din Satu Mare, care se află de opt săptămâni în grevă. Aceştia cer o creştere salarială de 2 lei în plus pe oră.

 

În vederea acestui lucru, sindicatul solicită o altă distribuire a aceleiaşi sume, care ar presupune o cheltuială identică pentru întreprindere, dar care ar însemna pentru marea majoritate a muncitorilor cu salarii mici o creştere substanţială a salariului, potrivit declaraţiilor lui Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte în cadrul Cartel ALFA. „Ne adresăm Ambasadei Suediei din Bucureşti pentru a solicita intervenţia, în limitele atribuţiilor dumneavoastră, în conflictul de muncă care implică grupul suedez Electrolux. Inflexibilitatea conducerii locale a companiei, lipsa dialogului social semnificativ, acţiunile îndreptate împotriva muncitorilor şi a reprezentanţilor acestora, în schimbul identificării unor soluţii, au prelungit această dispută de muncă peste orice perioadă rezonabilă. [...]

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
proteste,
companie,
ambasada,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.