Sectorul agricol din România a asigurat 4,3% din creşterea PIB din 2018

Postat la 23 aprilie 2019 64 afişări

Sectorul agricol din România a asigurat 4,3% din creşterea economică din 2018, faţă de 4,4% în 2017, potrivit unui studiu realizat de Euler Hermes.

Sectorul agricol din România a asigurat 4,3% din creşterea PIB din 2018

Conform studiului, recoltele de grâu, orz şi orzoaică în creştere, precum şi recordul înregistrat la producţia de porumb de aproximativ 15 milioane de tone în 2018, constituie semnale pozitive pentru cifra de afaceri a companiilor din domeniu, pentru prima jumătate a anului 2019.

Comerţul cu ridicata a produselor agricole şi animalelor vii din primele două luni ale anului în curs a înregistrat creşteri de peste 20% în termeni reali, faţă de 6-7% pentru întreg sectorul agregat al comerţului cu ridicata (excluzând comerţul cu autovehicule şi motociclete) şi confirmă evoluţiile din anul precedent.

Numărul de insolvenţe în domeniu, deşi pe un trend descrescător în 2018 şi în primele luni ale anului 2019, fluctuează în banda obişnuită de 4-5% din total.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sector,
asigurare,
crestere,
romania,
pib,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.