ATENTATELE din Sri Lanka: O grupare islamistă locală este responsabilă de masacrul din duminica Paştelui catolic/ Starea de urgenţă, declarată de preşedinte

Postat la 22 aprilie 2019 29 afişări

O grupare islamistă locală este responsabilă pentru atentatele teroriste de duminică, soldate cu moartea a cel puţin 290 de persoane şi rănirea altor câtorva sute, potrivit reprezentanţilor Guvernului din Sri Lanka, relatează Le Figaro.

ATENTATELE din Sri Lanka: O grupare islamistă locală este responsabilă de masacrul din duminica Paştelui catolic/ Starea de urgenţă, declarată de preşedinte

Atentatele coordonate din duminica Paştelui care au lovit mai multe biserici şi hoteluri, au fost comise de şapte atacatori sinucigaşi care fac parte dintr-o grupare islamistă locală denumită National Thowfeek Jamaath, a anunţat luni un oficial guvernamental.

Toţi cei şapte atacatori sunt cetăţeni din Sri Lanka, dar autorităţile suspectează că aceştia ar avea legături cu alte grupări islamiste din afara ţării, a declarat ministrul Sănătăţii, Rajitha Senaratne, potrivit publicaţiei Times.

O analiză a cadavrelor suspecţilor indică în mod clar că aceştia erau atacatori sinucigaşi, a declarat Ariyananda Welianga, un anchetator guvernamental. Oficialul a precizat că majoritatea atentatelor cu bombă au fost comise de un singur atacator, doar la Hotelul Shangri-La din Colombo au fost doi terorişti.

Poliţia a comunicat că 24 de persoane au fost reţinute în legătură cu atentatele, care încă nu au fost revendicate de nicio grupare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sri lanka,
atentate,
grupare,
masacru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.