AVERTISMENTUL unui miliardar american: Inegalitatea ar putea declanşa un „conflict major”

Postat la 22 aprilie 2019 181 afişări

Miliardarul Ray Dalio, fondatorul firmei de investiţii Bridgewater Associates, a avertizat asupra inegalităţii în creştere din SUA, care ar putea cauza „un conflict major şi o anumită formă de revoluţie”, situaţie ce ar putea fi evitată doar în cazul reformării capitalismului.

AVERTISMENTUL unui miliardar american: Inegalitatea ar putea declanşa un „conflict major”

Afirmaţiile lui Dalio, citate de Financial Times, se adaugă declaraţiilor altor miliardari care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la disparităţile în materie de posibilităţi financiare şi scăderea nivelului de trai.

Acesta a susţinut, într-un eseu, faptul că discrepanţele tot mai accentuate din punct de vedere al situaţiilor financiare din SUA prezintă „ameninţări existenţiale” la adresa societăţii americane. Abordând subiectul educaţiei, în eseul lui Dalio se regăseşte perspectiva potrivit căreia sistemul de finanţare şcolară din SUA implică beneficii considerabile acordate familiilor din clase sociale superioare, deficienţele educaţionale în cazul familiilor sărace fiind „echivalentul abuzului asupra copiilor”.

„Disparităţile la nivelul veniturilor, în special când sunt completate de valori distincte, conduc la amplificarea conflictelor, la nivel guvernamental acest lucru manifestându-se sub forma populismului de stânga şi de dreapta, fapt ce ar putea isca revoluţii”, a scris Dalio, în vârstă de 69 de ani, a cărui avere personală este estimată de Bloomberg la 17 miliarde de dolari.

Avertismentele acestuia au venit în completarea celor enunţate de către directorului executiv al JPMorgan Chase, Jamie Dimon şi a fondatorului Starbucks, Howard Schultz, care au susţint aplicarea unor impozite mai mari în cazul persoanelor cu venituri mai ridicate.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conflict,
miliardar,
american,
avertisment

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.