Nemţii forţează extinderea: Reţeaua Kaufland a cumpărat deja 40 de terenuri pentru a accelera expansiunea în următorii 4 ani

Postat la 22 aprilie 2019 1357 afişări

Lanţul german de hipermarketuri ar urma să ajungă la 160 de magazine şi afaceri de peste 3 mld. euro în 2022, conform unor surse ZF apropiate companiei.

Nemţii forţează extinderea: Reţeaua Kaufland a cumpărat deja 40 de terenuri pentru a accelera expansiunea în următorii 4 ani

Kaufland, liderul comerţului lo­cal după cifra de afaceri, are achi­ziţionate 40 de terenuri pen­tru a deschide câte zece magazine pe an în perioada 2019-2022, con­form surselor ZF. În prezent re­ţeaua numără peste 120 de hipermarketuri cu preţuri mici.

„Grupul german are 40 de terenuri cum­pă­ra­te pentru expansiunea viitoare şi caută în con­tinuare să achiziţioneze“, spun surse apro­piate companiei.

 

În medie, un magazin Kaufland costă între 30 şi 45 mil. lei, cu tot cu teren, conform datelor de­clarate anterior de oficialii germani. Astfel, ţi­nând cont că pentru următorii patru ani com­pa­nia are planificate 40 de deschideri, sumele to­tale ce vor fi investite (inclusiv terenurile de­ja achiziţionate) se ridică la 1,2-1,8 mld. lei, conform estimărilor ZF.

 

Nemţii au intrat pe piaţa locală în 2005 şi s-au extins an de an, uneori cu 3-4 unităţi, alteori cu 13-14 magazine.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
terenuri,
kaufland,
expansiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.