Proiect european de 20 mil. lei pentru modernizarea secţiei de chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 18 octombrie 2023 21 afişări

Proiect european de 20 mil. lei pentru modernizarea secţiei de chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

Consiliul Judeţean Sibiu a finalizat implementarea unui proiect european de 20 mil. lei (4 mil. euro), ce a prevăzut modernizare şi eficientizare energetică a secţiei ’’Chirurgie I’’ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu (SCJU Sibiu). În prezent noua secţia de chirurgie dispune de 11 saloane, o sală de tratament şi un oficiu, au fost înlocuite reţelele de alimentare cu apă şi de canalizare, instalaţia electrică, iar grupurile sanitare au fost complet reabilitate, fiecare pacient având acces la acestea direct din salon.

Pentru confortul pacienţilor a fost instalat un sistem de climatizare automatizată şi unul de tip ’’nurse call’’ care permite comunicarea directă bolnav-asistent. Pereţii exteriori ai clădirii au fost termoizolaţi, iar geamurile şi uşile înlocuite. În întreaga secţie a fost instalat un sistem integrat de supraveghere şi semnalizare la incendiu. În cadrul lucrărilor au fost modernizate şi cinci cabinete pentru investigaţii medicale aparţinând compartimentului Endoscopie. Toate aceste lucrări au fost cuprinse într-un proiect mai amplu de reabilitare a unor spaţii aparţinând SCJU Sibiu, care a mai inclus alte trei secţii: Chirurgie II, Ortopedie şi Urologie, potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Judeţean Sibiu.

’’Pentru realizarea întregii investiţii la secţiile amintite, Consiliul Judeţean Sibiu a obţinut fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, de aproximativ 20 milioane lei, la care se adaugă o contribuţie proprie a instituţiei în cuantum de 4 milioane lei. În plus, pentru lucrările de finisaj interior la secţiile Chirurgie I şi Ortopedie, compania Romgaz a contribuit cu suma de 1,2 milioane lei’’, se arată în comunicatul de presă transmis de Consiliul Judeţean Sibiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Sibiu,
spital,
chirurgie,
modernizare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.