Probleme de superbogaţi: Cum să-ţi protejezi colecţia de artă de pe iaht

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 16 februarie 2019 135 afişări

Iahturile în sine nu mai sunt de ajuns pentru cei care vor să-şi etaleze averea, iar tot mai mulţi dintre superbogaţi vor să îşi aibă aproape şi o parte din colecţia de artă, ceea ce creează probleme noi pentru proprietari, legate de întreţinerea acestora.

Probleme de superbogaţi: Cum să-ţi protejezi colecţia de artă de pe iaht

În ziua de azi există superiahturi cu colecţii de artă mai bune decât cele din unele muzee naţionale, după cum explică specialişti în istoria şi conservarea artei, scrie The Guardian, iar uneori valoarea operelor de la bord e chiar mai mare decât a iahtului în sine. Cum ambarcaţiunile nu sunt galerii de artă, pot apărea probleme care să afecteze lucrările, cum ar fi copiii care aruncă cu fulgi de porumb în tablouri care i-au speriat, provocând stricăciuni, agravate apoi de echipajul de la bord care încearcă să cureţe tablourile fără să ştie cum ar trebui de fapt s-o facă, sau contactul involuntar al operelor de artă cu dopurile săltăreţe ale unor sticle de şampanie.

A apărut astfel nevoia de cursuri şi consultanţă pentru echipajele de pe iahturi, cât şi pentru proprietari cu privire la întreţinerea colecţiilor. Pentru a reduce accidentele, de exemplu, este bine ca echipajul să ştie ce valoare au obiectele de la bord, spun experţii.

Printre proprietarii importanţi de colecţii de artă expuse pe iahturi se află acţionarul majoritar al echipei de fotbal Tottenham Hotspur, Joe Lewis, care deţine lucrări de Degas, Francis Bacon, Freud, Klimt, Matisse sau Picasso şi nu numai, deşi nu se ştie exact ce anume expune pe vasul său Aviva. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.