Dăncilă anunţă OUG pentru reglarea creşterii alocaţiilor pentru copii

Postat la 15 februarie 2019 34 afişări

Premeirul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru a regla majorarea alocaţiei pentru copii, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de buget care prevede creşterea alocaţiei de la 84 lei la 150 lei.

Dăncilă anunţă OUG pentru reglarea creşterii alocaţiilor pentru copii

„Vom rezolva această problemă. Credeam în bunele intenţii ale PNL dacă erau fundamentate în mod corect. Modul în care au găsit sursa de finanţare e un mod incorect prin care nu puteam asigura acest lucru. Deci ca să reglementăm trebuie să dăm o ordonanţă de urgenţă. După câte ştiu eu ar trebui după 1 martie să fie majorate alocaţiile. Încă o dată mă uimeşte faptul că se dă dovadă de atâta neseriozitate, să spui că iei din excedentul bugetar al pensiilor. Aştept de la Ministerul Muncii, am vorbit cu dânsul şi vom aştepta să dăm această OUG”, a afirmat Viorica Dăncilă, vineri la Parlament.

Ea a adăugat că nu putea folosit excedentul ca sursa de finanţare pentru majorarea alocaţiei pentru copii pentru că acest lucru poate fi cunoscut de abia la finalul anului.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
crestere,
alocatii,
oug

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.