Studiu Schneider Electric: Care sunt beneficiile transformării digitale

Autor: Andra Stroe Postat la 15 februarie 2019 111 afişări

Schneider Electric, unul dintre principalii jucători la nivel global în transformarea digitală a managementului energiei şi în automatizare, a publicat raportul Global Digital Transformation Benefits 2019, prin intermediul căruia a prezentat dovezi asupra efectului digitalizării în spectrul industriei globale, al comerţului şi al sectorului public.

Studiu Schneider Electric: Care sunt beneficiile transformării digitale

Dovezile iau forma unor beneficii de business concrete şi cuantificabile, rezultate din 230 de proiecte pe care Schneider Electric le-a realizat în ultimii cinci ani în 41 de ţări – toate folosind arhitectura şi platforma companiei, EcoStruxure.

Potrivit reprezentanţilor companiei, raportul este centrat pe 12 beneficii cheie ale transformării digitale. Aceste beneficii sunt împărţite în 3 categorii, fiecare fiind esenţială pentru o competiţie eficientă pe piaţă: cheltuieli de capital (CapEx), cheltuieli operaţionale (OpEx), precum şi sustenabilitate, viteză şi performanţă. Raportul se axează pe patru sectoare cheie ale economiei – clădiri, centre de date, industrie şi infrastructură – toate trecând prin transformări care vor schimba fundamental modul în care oamenii trăiesc şi muncesc.

Dovezile prezentate de acest raport contrazic anumite temeri din piaţă legate de faptul că transformarea digitală este un proces scump, care implică noi sisteme şi o integrare dificilă în procesele existente. Proiectele studiate în raport demonstrează contrariul.

Studiul arată că digitalizarea proceselor de inginerie, de exemplu, poate aduce companiilor şi organizaţiilor o reducere de 35% a cheltuielilor de capital, în medie, şi optimizarea timpului. În plus, costurile de punere în funcţiune a noilor sisteme şi active pot fi reduse cu o medie de 29%.

De asemenea, studiul mai arată că digitalizarea, prin valorificarea IoT, poate determina economii semnificative în materie de cheltuieli operaţionale – ducând la îmbunătăţiri în domeniul eficienţei, al fiabilităţii, siguranţei şi sustenabilităţii. Companiile şi organizaţiile raportează reduceri medii de 24% în ceea ce priveşte consumul de energie, ca urmare a digitalizării.

În aplicaţiile industriale, transformarea digitală le permite companiilor să obţină mai mult, cu mai puţine resurse – un randament mai mare, cu mai puţină energie, mai puţine materiale şi ore de muncă. Productivitatea crescută, cu până la 50%, este dată de eficientizarea managementului energiei şi a automatizării pe tot parcursul fluxului de lucru, de la monitorizarea IoT, la automatizarea liniilor de producţie.

Din raport mai reiese şi că, atunci când companiile valorifică atât managementul energiei, cât şi automatizarea, rezultatele sunt şi mai bune.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raport,
transformare,
energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.