Una dintre cele mai vechi bănci din lume, care o are şi pe Regina Elizabeta a II-a drept client, tocmai şi-a dublat profitul

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 februarie 2019 756 afişări

Una dintre cele mai vechi bănci din lume, care o are şi pe Regina Elizabeta a II-a drept client, tocmai şi-a dublat profitul

Sistemul politic din Marea Britanie este în criză, economia s-a lovit de un punct d ecotitură iar businessurile îşi reduc semnificativ investiţiile în economia britanică, într-un ritm nemaivăzut de la criza din 2008.

Cu toate acestea, un bancher care conduce Coutts & Co, o instituţie financiară cu o vechime de peste 327 de ani care o are şi pe Regina Elizabeta a II-a printre clienţi, este mai fericit ca niciodată, potrivit Bloomberg.

Royal Bank o Scotland Group, care deţine Coutts, a raportat vineri că businessul de private banking a înregistrat un profit operaţional de 388 milioane dolari în 2018, mai mult decât dublul totalului din 2017.

Divizia, care include şi franciza mai mică Adam & Co, a înregistrat un randament al capitalurilor de 15,4%, în comparaţie cu 6,4% în anul precedent.

Activele aflate în gestiune au scăzut cu 8%, la circa 25,4 miliarde dolari, în principiu din cauza condiţiilor de piaţă din T4. Banca practică un comision de administrare de 1%/

„Am fost nevoiţi să schimbăm însăşi natura modului în care livrăm sfaturi de investiţii, şi modul în care facturăm pe acestea”, transmite Flavel într-un interviu pentru Bloomberg.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
clienti,
dublare,
regina,
banci,
drept

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.