Faţă în faţă cu senatorii

Autor: Ioana Matei Postat la 18 februarie 2019 54 afişări

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a fost audiat de comisiile reunite economică şi de buget-finanţe ale Senatului, marţi, 12 februarie 2019, la Palatul Parlamentului. El le-a transmis parlamentarilor că ROBOR nu a fost manipulat, nu a existat o înţelegere de tip cartelar între bănci, iar piaţa interbancară este esenţială pentru economie, pentru plata salariilor şi pensiilor, de acolo alimentându-se economia României.

Faţă în faţă cu senatorii

„Dacă ROBOR a fost manipulat? Răspunsul este «Nu». ROBOR poate fi stabilit doar între bănci, dar nu este o înţelegere de tip cartelar. ROBOR-ul se plimbă doar între 1,5% şi 3,5%, deoarece rata de politică monetară este de 2,5%, iar coridorul simetric este de plus/minus 1% faţă de aceasta. Dacă se plimbă mai sus sau mai jos, se opreşte orice tendinţă de cartelizare şi se absoarbe tendinţa de lichiditate în exces. Probabilitatea să existe o manipulare este mică sau inexistentă” Mugur Isărescu, guvernatorul BNR

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.