Primarul unui oraş din România: ”Să îi punem la muncă pe asistaţii social. Nu încurajăm lenea, parazitismul”

Postat la 09 noiembrie 2018 127 afişări

Este nevoie de mână de lucru pentru curăţenia oraşului inundat de gunoaie. SC Horticultura, însărcinată de primărie să rezolve problema salubrizării urbane nu are în momentul de faţă nici utilajele necesare, nici mână de lucru, aşa că primarul Nicolae Robu, care a lăsat Timişoara să se scufunde în mizerie, a găsit soluţia.

Primarul unui oraş din România: ”Să îi punem la muncă pe asistaţii social. Nu încurajăm lenea, parazitismul”

 Nu va apela la deţinuţii din penitenciar, pentru că acolo ar trebui să plătească, ci se va folosi de asistaţii social, plătiţi din banii de la bugetul local.

Edilul a numărat şeptelul şi are datele:  “Asistaţii social trebuie puşi la muncă. S-a încurajat nemunca în România pentru voturi. Noi, în Timişoara, urmare a politicii noastre foarte atente, avem 243 de persoane cu ajutor social – foarte puţin faţă de alţii. Dar 42 sunt apţi de muncă, ceilalţi au scutiri medicale, documenete de la medici (201) şi vor pimi în continuare ajutor social, dar cei 42 apţi de muncă nu vor primi nimic dacă nu vor veni la muncă, Orice muncă este importantă în societate”, a spus primarul Nicolae Robu.

Cum cea mai mare nevoie de mână de lucru este pentru curăţenia oraşului, aceştia vor fi dirijaţi spre Horticultura.

”Legea permite, chiar cere imperativ să fie folosiţi la munci. Le vom cere celor apţi de muncă să se alăture celor care muncesc la Horticultura cu contract de muncă şi îşi aduc aportul la spaţiile verzi şi acum, conjunctural, la curăţenia oraşului”, a spus edilul.

Nicolae Robu a mai afirmat vineri că situaţia din oraş, legată de curţenie, nu este cu nimic mai rea decât a fost anul trecut, cand de salubrizare se ocupa Retim: “Am o părere proastă despre acest sistem (colectarea gunoaielor din coşurile stradale de care răspunde ADID, care are contract cu Retim n.r.), cred că trebuia să fim lăsaţi noi, primăria, de la care au pretenţii cetăţenii, să avem şi prerogative, dar nu putem interveni. Noi doar sesizăm ADID care are contract cu operatorul (Retim, n.r.), scrie ziuadevest.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
munca,
primar,
incurajare,
romania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.