Primarul Ciprian Ciucu: spaţiile comerciale din staţiile de metrou din Sectorul 6 vor fi înlăturate

Autor: Petru Mazilu Postat la 07 aprilie 2021 62 afişări

Primarul Ciprian Ciucu anunţă că spaţiile comerciale din staţiile de metrou din Sectorul 6 vor fi înlăturate. Acţiunea va începe peste câteva zile, spune edilul şef.

Primarul Ciprian Ciucu: spaţiile comerciale din staţiile de metrou din Sectorul 6 vor fi înlăturate

Ciprian Ciucu susţine că mai are de parcurs câteva proceduri pentru a începe şi în Sectorul 6 acţiunea de eliberare a spaţiilor de la metrou de chioşcurile amplasate în mod „abuziv”. Acţiunea ar putea începe peste două zile.

„Primăria Sectorului 6 este alături de ministrul Transporturilor şi de ministrul de Interne în procesul de punere în legalitate a spaţiilor ocupate abuziv la metrou pe raza teritoriului Sectorului 6. Am primit ieri o adresă a Metrorex în acest sens şi lucrăm la punerea în legalitate (sunt câteva formalităţi) să începem vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare eliberarea staţiilor de metrou de pe raza Sectorului 6. Poliţia Locala şi ADP Sector 6 vor elibera spaţiile Metrorex de acele chioşcuri parazit, care generează imense probleme inclusiv pe avizare ISU (avem un raport în acest sens) şi... să nu uităm de #colectiv”, a scris Ciucu pe Facebook.

Ministerul Transporturilor a anunţat miercuri că a început evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale de la metrou.

Primele demolări au loc la staţia de metrou Ştefan cel Mare.

La prânz cordoane de jandarmi au apărut în jurul spaţiilor comerciale, în condiţiile în care situaţia a devenit tensionată. Proprietarii chioşcurilor au schimbat replici cu primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, dar şi cu directorul Metrorex, Ştefan Paraschiv, filmat încercând să deschidă un spaţiu cu ranga.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie.

Începerea demolărilor a fost anunţată şi de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, precum şi de alianţa USR PLUS, în postări şi imagini pe Facebook.

Radu Mihaiu a declarat că spaţiile comerciale nu aveau autorizaţii de construire şi că Poliţia a suspendat activitatea firmelor. „Marfa din chioşcurile care nu fost evacuate va fi preluată cu proces verbal şi depozitată, iar proprietarii vor putea să o recupereze”, a aprecizat primarul.

Mihaiu spune că miercuri vor fi demolate construcţiile din staţiile Ştefan cel Mare şi Pipera şi până la sfârşitul săptămânii cele de la Piaţa Iancului.

Primarul a adăugat că are „toată simpatia” pentru angajaţii firmelor care deţineau chişcurile, dar că au fost păcăliţi, pentru că lucrau în spaţii amplasate ileegal.

Cea mai mare parte din valoarea chiriilor plătite de comercianţi este încasată de firma sindicatului de la metrou, dar contractul dintre administraţie şi sindicat a expirat în urmă cu 2 ani.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a evidenţiat recent situaţia financiară grea a metroului, avansând ideea unor salarii mai mici, a unor disponibilizări sau a insolvenţei. În legătură cu spaţiile comerciale, Cătălin Drulă a spus că merge înainte pe căile legale, cu evacuarea şi demolarea acelor spaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciprian ciucu,
sector 6,
metrou

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.