PRIMA reacţie politică, după ce preşedintele a cerut DEMISIA premierului. Tăriceanu: Singurul în măsură să dea în verdict este Parlamentul/ Ce spune despre lipsa mandatului pentru vizita în Israel

Postat la 27 aprilie 2018 53 afişări

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut public demisia premierului Viorica Dăncilă, că singurul în măsură să dea în verdict în privinţa prim-ministrului este Parlamentul.

PRIMA reacţie politică, după ce preşedintele a cerut DEMISIA premierului. Tăriceanu: Singurul în măsură să dea în verdict este Parlamentul/ Ce spune despre lipsa mandatului pentru vizita în Israel

"Singurul în măsură să dea în verdict, după cum ştim, este Parlamentul. Parlamentul asigură controlul asupra Executivului, Parlamentul dă votul de încredere şi numai el poate să îl retragă. Preşedintele nu are nimic de a face cu această problemă. Preşedintele poate să ceară demisia premierului aşa cum orice cetăţean nemulţumit poate să ceară. Are aceeaşi valoarea, nici mai mare, nici mai mică. (...) Eu am văzut la nivelul guvernului o activitate foarte serioasă, am văzut în premierul Dăncilă un premier foarte implicat, foarte responsabil. Un om care stă, cântăreşte şi decide. Mie mi se pare că alegerea pe care am făcut-o desemnând-o pe doamna Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru a fost o decizie foarte inspirată", a spus Tăriceanu, la Antena 3.

Călin Popescu Tăriceanu a făcut referire şi la declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, cu privire la faptul că premierul Viorica Dăncilă nu a avut mandat pentru vizita oficială efectuată în Israel.

"Ieri am auzit o afirmaţie cu totul şi cu totul nesusţinută de nimic. Vreau să îi atrag atenţia preşedintelui că un prim-ministru niciodată nu are nevoie de mandat pentru a face o vizită externă. Viorica Dăncilă, prim-ministru, vorbeşte în numele Guverneului şi în numele României. Nu este preşedintele singura voce care vorbeşte în numele României", a mai spus Tăriceanu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.