Preşedinele Venezuelei nu a primit dreptul de a survola SUA

Postat la 20 septembrie 2013 34 afişări

Statele Unite au refuzat să acorde preşedintelui Venezuelei Nicolas Maduro permisiunea de a survola teritoriul american în timpul călătoriei spre China prevăzute pentru sâmbătă, a declarat joi ministrul venezuelean de Externe, o decizie calificată drept o "insultă".

Preşedinele Venezuelei nu a primit dreptul de a survola SUA

 Maduro a anunţat marţi că va efectua o vizită la Beijing în perioada 21-24 septembrie pentru a se întâlni cu omologul său chinez Xi Jinping cu scopul de a "consolida relaţiile strategice".

Şeful diplomaţiei venezuelene Elias Jaua a calificat refuzul autorităţilor americane de survolare drept o "insultă". "Considerăm (acest refuz) o insultă drept o altă insultă a imperialismului nord-american la adresa Guvernului", a spus Jaua.

"Nimeni nu poate interzice (accesul în) spaţiul aerian unui avion care transportă un preşedinte aflat în vizită internaţională", a declarat acesta.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/presedinele-venezuelei-nu-a-primit-dreptul-de-a-survola-sua-11363523
11363523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.