Transportul elevilor către localităţile în care sunt şcolarizaţi, decontat pe tarif mediu naţional

Postat la 19 septembrie 2013 46 afişări

Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor s-a pronunţat prin vot în favoarea unei propuneri legislative care reglementează decontarea, pe baza unui tarif mediu naţional, a cheltuielilor de transport pentru elevii şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu.

Transportul elevilor către localităţile în care sunt şcolarizaţi, decontat pe tarif mediu naţional

 "Comisia de Învăţământ de la Camera Deputaţilor s-a pronunţat, cu 15 voturi pentru şi două abţineri, în favoarea propunerii legislative susţinută de deputaţii PSD Cătălina Ştefănescu, Tamara, Ciofu, Vlad Cosma şi Andrei Dolineaschi, prin care se reglementează decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu. Cei patru deputaţi PSD propun ca în cazul transportului elevilor să fie introdus un plafon maxim, echivalent cu tariful mediu naţional, calculat de Ministerul Transporturilor pe baza datelor centralizate de la toţi operatorii rutieri de transport public de persoane interurban", se arată într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei, pentru operatorii care practică tarife mai mici sau egale cu tariful mediul naţional, nu vor exista modificări pentru nicio categorie de călători. În schimb, operatorii care practică tarife mai mari decât media naţională vor fi obligaţi ca exclusiv în cazul elevilor să aplice un tarif egal cu media naţională.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/transportul-elevilor-catre-localitatile-in-care-sunt-scolarizati-decontat-pe-tarif-mediu-national-11357570
11357570
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.