CAS pe venituri din chirii ar aduce la buget 165 milioane de euro/an, dacă sunt declarate toate contractele

Postat la 19 septembrie 2013 38 afişări

Statul ar încasa circa 165 milioane de euro pe an din CAS pentru veniturile din chirii dacă toate contractele ar fi declarate la Administraţia Financiară, suma fiind însă doar teoretică, întrucât nu toţi proprietarii de locuinţe înregistrează contractele, potrivit brokerii imobiliari.

CAS pe venituri din chirii ar aduce la buget 165 milioane de euro/an, dacă sunt declarate toate contractele

 "Dacă toate contractele de închiriere ar fi declarate la Administraţia Fiscală, statul ar putea încasa prin introducerea CAS-ului pentru proprietari sume substanţiale, având în vedere că doar în Capitală sunt închiriate circa 80.000 de locuinţe", a declarat, într-un comunicat, Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

Potrivit unei analize realizate de portalul imobiliar pe baza tuturor ofertelor imobiliare publicate în presă şi pe internet, din 800.000 de unităţi locative din Bucureşti (conform Recensământului întocmit de Institutul Naţional de Statistică în 2011) circa 10% sunt închiriate.

Luând în calcul o chirie medie lunară de 300 de euro pentru o locuinţă, rezultă că proprietarii din Bucureşti încasează aproximativ 300 de milioane de euro într-un an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cas-pe-venituri-din-chirii-ar-aduce-la-buget-165-milioane-de-euro-an-daca-sunt-declarate-toate-contractele-11357443
11357443
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.