ANALIZĂ: Obligaţiunile României, cea mai bună performanţă în rândul statelor emergente în această vară

Postat la 18 septembrie 2013 40 afişări

Obligaţiunile guvernamentale ale României au oferit în ultimele 5 luni cea mai bună performanţă pe pieţele secundare în rândul statelor emergente, datorită aşteptărilor pentru o reducere a dobânzii de politică monetară şi pregătirii unui nou acord cu FMI, potrivit unei analize Bloomberg.

ANALIZĂ: Obligaţiunile României, cea mai bună performanţă în rândul statelor emergente în această vară

 Astfel, titlurile de stat denominate în lei s-au apreciat cu 1,8% pe pieţele secundare din 22 mai, când preşedintele Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, a afirmat că banca centrală americană ar putea reduce programul de relaxare cantitativă, scrie Bloomberg.

Creşterea este cea mai solidă în cadrul indicelui obligaţiunilor în monedă naţională ale statelor emergente calculat de JPMorgan Chase, cea mai mare bancă americană după active. Indicele a scăzut în aceeaşi perioadă cu 3,8%.

Creşterea cotaţiei obligaţiunilor pe piaţa secundară reprezintă o scădere a costurilor indicative de finanţare.

Investitorii sunt atraşi de obligaţiunile României datorită reducerii cheltuielilor publice şi pregătirii unui nou acord cu FMI, dar şi în urma scăderii inflaţiei, care ar putea permite băncii centrale să reducă dobânda cheie pentru a stimula revenirea economiei şi a facilitat săptămâna trecută o emisiune de obligaţiuni în valută pe pieţele externe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/analiza-obligatiunile-romaniei-cea-mai-buna-performanta-in-randul-statelor-emergente-in-aceasta-vara-11351363
11351363
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.