Cardurile de sănătate ar urma să fie distribuite prin poştă

Autor: Ovidiu Bărbulescu Postat la 17 septembrie 2013 64 afişări

Imprimeria Naţională va continua producţia cardurilor de sănătate pentru toţi cei 16 milioane de beneficiari, iar varianta luată în calcul este ca documentele să fie distribuite prin poştă, cu confirmare de primire, şi nu prin intermediul primăriilor, a declarat premierul Victor Ponta.

Cardurile de sănătate ar urma să fie distribuite prin poştă

"Cardul de sănătate în sfârşit începe să fie produs, înţeleg că peste 1,1 milioane au fost produse şi va continua la Imprimeria Naţională producţia aceasta până se ajunge la numărul total de 16 milioane persoane beneficiare ale cardului", a spus Ponta, aflat la sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

El a apreciat că acest program va reduce foarte mult posibilitatea fraudelor şi a sincopelor generate de birocraţie.

Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, a anunţat, joi, că au fost tipărite un milion de carduri de sănătate şi speră ca în maximum două săptămâni să fie luată decizia politică privind distribuţia, apreciind că folosirea cardului va duce la diminuarea fraudei.

Preşedintele CNAS declara, în 16 iulie, că 7,5 milioane de carduri naţionale de sănătate vor fi produse până la sfârşitul anului, dar oamenii le vor primi numai după ce medicii, spitalele şi laboratoarele vor avea cititoare, precizând că acestea ar putea fi folosite din 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
SĂNĂTATE,
/actualitate/cardurile-de-sanatate-ar-urma-sa-fie-distribuite-prin-posta-11347658
11347658
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.