GOOGLE sărbătoreşte 194 de ani de la naşterea fizicianului LEON FOUCAULT

Postat la 18 septembrie 2013 53 afişări

GOOGLE sărbătoreşte, miercuri, printr-un logo special, 194 de ani de la naşterea fizicianului francez LEON FOUCAULT, inventatorul devenit celebru pentru un dispozitiv cu care a demonstrat rotaţia Pământului în jurul propriei axe, care poartă numele de "pendulul lui Foucault".

GOOGLE sărbătoreşte 194 de ani de la naşterea fizicianului LEON FOUCAULT

 Noul logo al motorului de căutare online american este prezentat sub forma unei animaţii interactive. Astfel, prin modificarea setărilor din partea dreaptă - timpul şi latitudinea -, "pendulul lui Foucault" îşi schimbă viteza şi direcţia.

Jean Bernard Léon Foucault s-a născut pe 18 septembrie 1819, la Paris, şi a studiat iniţial medicina, însă a abandonat-o repede în favoarea fizicii, pentru că îi era frică de sânge. La început, acesta a fost interesat de îmbunătăţirea procedurilor fotografice ale lui L. J. M. Daguerre. Totodată, timp de trei ani a fost asistentul lui Alfred Donné (1801 - 1878), care susţinea cursuri universitare despre anatomia microscopică.

Ulterior, împreună cu A. H. L. Fizeau, a făcut o serie de experimente şi măsurători privind intensitatea luminii Soarelui, interferenţa radiaţiei în infraroşu etc.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/google-sarbatoreste-194-de-ani-de-la-nasterea-fizicianului-leon-foucault-11351369
11351369
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.