Premierul Nicolae Ciucă: Vom lansa o agenţie operaţională şi eficientă dedicată investiţiilor străine care să fie punctul central de comunicare cu entităţile interesate să investească în România

Autor: Roxana Rosu Postat la 08 septembrie 2022 22 afişări

Premierul Nicolae Ciucă: Vom lansa o agenţie operaţională şi eficientă dedicată investiţiilor străine care să fie punctul central de comunicare cu entităţile interesate să investească în România

Guvernul va înfiinţa o agenţie dedicată atragerii investiţiilor străine, care va funcţiona ca punct de comunicare cu firmele sau fondurile interesate să investească în România, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

”Vom lansa o agenţie operaţională şi eficientă dedicată investiţiilor străine care să fie punctul central de comunicare cu entităţile interesate să investească în România. Această agenţie va funcţiona la Guvern în subordinea prim-ministrului. În perioada următoare, va fi la aprobare pe masa Executivului, iar ulterior va fi operaţionalizată”, a spus el pe pagina de Facebook.

Nicolae Ciucă a participat ieri la lansarea proiectului „Va Urma”, iniţiat de Consiliul Investitorilor Străini.

 ”I-am asigurat de sprijinul meu şi al Guvernului României, precum şi de măsuri care să ofere predictibilitate şi stabilitate, pe toţi cei prezenţi, astăzi, la evenimentul organizat de Consiliul Investitorilor Străini. Suntem guvernul care a alocat cea mai mare sumă pentru investiţii din ultimii 32 de ani, peste 90 de miliarde de lei, iar politica asumată se vede în creşterea cu 21% a investiţiilor străine directe în primele şase luni ale anului.”, a mai spus CIucă.

 

 

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.