Premieră istorică în cea mai puternică economie din Europa: numărul tranzacţiilor cu cardul va depăşi în 2020 plăţile cash

Autor: Andra Stroe Postat la 17 septembrie 2020 100 afişări

Premieră istorică în cea mai puternică economie din Europa: numărul tranzacţiilor cu cardul va depăşi în 2020 plăţile cash

Anul acesta, pentru prima dată în istoria ţării, în Germania numărul tranzacţiilor cu cardul îl va depăşi pe cel al plăţilor cash, potrivit companiei globale de cercetare a pieţei Euromonitor International.

În perioada 2019-2025 se estimează că valoarea totală a tranzacţiilor de plată cu cardul în Germania va creşte cu 28%, în timp ce tranzacţiile în numerar vor scădea cu 34%.

„Ca răspuns la pandemia COVID-19, consumatorii germani au arătat o schimbare bruscă a comportamentului de plată, folosind din ce în ce mai mult plăţile cu cardul, din motive de igienă. Un număr din ce în ce mai mare dintre aceştia au început să folosească pentru prima dată funcţia contactless şi plata cu smartphone-ul”, spune Ratna Sita, şef de cercetare DACH la Euromonitor International.

Această tendinţă este, de asemenea, susţinută de încrederea mai mare din partea consumatorilor faţă de confidenţialitatea datelor lor în ceea ce priveşte utilizarea cardului. Creşterea încrederii în măsurile de securitate şi asigurările emitenţilor şi comercianţilor consolidează încrederea consumatorilor.

„În viitor, consumatorul german mediu va fi mai priceput din punct de vedere tehnologic şi mai deschis la experienţe noi, o trecere de la un comportament mai conservator remarcat în trecut ”, adaugă Sita.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plati,
tranzactii,
card

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.