PREMIERĂ în România: Operaţie de îndepărtare a unei tumori de la articulaţia cotului, realizată la Timişoara

Postat la 25 mai 2013 59 afişări

O operaţie care a presupus îndepărtarea unei tumori apărute la articulaţia cotului şi montarea unei proteze a fost realizată, în premieră naţională, la Spitalul Judeţean din Timişoara, în prezenţa unui medic din Israel, pacienta fiind o tânără de 29 de ani din Petroşani.

PREMIERĂ în România: Operaţie de îndepărtare a unei tumori de la articulaţia cotului, realizată la Timişoara

 Medicul Gheorghe Nodiţi, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului Judeţean din Timişoara, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că o echipă de specialişti ai secţiei a realizat, cu sprijinul unui medic din Israel, o operaţie în premieră pentru România, la o pacientă de 29 de ani din Petroşani.

"Este vorba despre o tumoră care s-a dezvoltat la nivelul articulaţiei cotului, care a pornit de la membrana ce întăreşte această articulaţie şi care, la un moment dat, a blocat cotul într-o poziţie de 90 de grade. Iniţial s-a crezut că este un diagnostic benign, dar la Spitalul din Petroşani au făcut o biopsie şi surpriza a apărut în timpul intervenţiei, când şi-au dat seama că, de fapt, este vorba de o tumoră. Recomandarea era să scoatem tumora, dar noi am fost puţin sceptici, pentru că nu puteam să scoatem o tumoră în totalitate şi să avem şi siguranţă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premiera-in-romania-operatie-de-indepartare-a-unei-tumori-de-la-articulatia-cotului-realizata-la-timisoara-10901146
10901146
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.