Predoiu: Ponta tot ratează decolarea, deci ne propune să sărim de pe guvern cu Codul Fiscal în braţe

Autor: Indira Crasnea Postat la 20 martie 2015 58 afişări

Premierul Ponta, "care vreme de trei ani a tot ratat decolarea" propune contribuabilului saltul împreună "de pe Palatul Victoria cu Codul Fiscal -minune în braţe", a declarat, joi, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, adâugând că "acest proiect fiscal" este "un artificiu care se va stinge".

"După trei ani de conducere a guvernului, domnul Ponta ne anunţă că «suntem un avion care nu decolează». Firesc, un avion nu decolează fără pilot. Pentru că, vreme de trei ani, domnul Ponta tot ratează decolarea, ne propune să sărim cu dânsul de pe Palatul Victoria cu Cod Fiscal - minune în braţe", a spus Predoiu, vineri, pentru MEDIAFAX.

Predoiu a susţinut că în domeniul Finanţelor nu există "minuni" şi că "Proiectul fiscal Ponta-Vâlcov nu este avion, ci doar nu artificiu care se va stinge curând, atunci când calculele adevărate vor ieşi la iveală".

"Proiectul fiscal Ponta - Vâlcov nu poate ţine loc de disciplină bugetară, modernizarea administraţiei publice, schimbarea mentalităţiiANAF, de ghişeul unic pentru plata taxelor, reducerea evaziunii fiscale, îmbunătăţirea colectării şi reforma companiilor de stat. Aceste măsuri de bună guvernare ar face avionul să decoleze, dar este nevoie de alt echipaj", a mai declarat Predoiu, care este şi premier al guvernului alternativ al PNL.

Reforma fiscală trebuie realizată în acest an, deoarece Guvernul se află în situaţia unui avion aflat pe pistă, cu motoarele turate, dar care, dacă nu decolează, impune ca, în anii următori, să fie reluat totul de la capăt, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta, vineri, la Consiliul Naţional al PSD.

Premierul a susţinut declaraţia în cadrul atelierului "Finanţe" al Consiliului Naţional al PSD, în contextul în care a vorbit despre necesitatea adoptării proiectului noului Cod Fiscal şi al Codului de Procedură Fiscală.

"Sunt de acord cu ceea ce zic nişte analişti, chiar dacă ei sunt de dreapta, care spun:: <<Domne', dacă n-o facem în 2015, nici n-o mai facem.>>. Suntem direct ca avionul care a pornit, e pe pistă, a turat motoarele. Dacă nici acum nu decolăm, înseamnă că sigur în 2016 nu mai reuşim, iar electoral, iarăşi o luăm de la capăt. În 2017, Dumnezeu ştie ce se mai întâmplă, aşa că eu cred că 2015 e un moment unic în care avem toate condiţiile întrunite ca să facem această mare reformă", a spus Ponta.

Proiectul Codului Fiscal va fi finalizat la sfârşitul acestei săptămâni şi rediscutat în Guvern luni, urmând să fie aprobat miercuri, împreună cu cel al Codului de Procedură Fiscală, şi transmis Parlamentului, săptămâna viitoare, spre dezbatere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PREDOIU,
PONTA,
COD FISCAL
/actualitate/predoiu-ponta-tot-rateaza-decolarea-deci-ne-propune-sa-sarim-de-pe-guvern-cu-codul-fiscal-in-brate-14023573
14023573
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.