Dragnea: Am trimis Strategia de descentralizare la Cotroceni, nu am primit niciun răspuns

Autor: Valentina Postelnicu Postat la 20 martie 2015 46 afişări

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea a declarat, vineri, că l-a întrebat pe preşedintele Iohannis, la Cotroceni, dacă mai susţine ideea de descentralizare, şi acesta i-a răspuns ”Da”, adăugând că a trimis la Cotroceni Strategia de descentralizare şi nu a primit încă niciun răspuns.

”L-am întrebat pe domnul preşedinte Iohannis, la singura întâlnire la care am fost, la Cotroceni, după ce a fost ales preşedinte, dacă mai susţine în continuare ideea de descentralizare în România, pentru că, întâmplător, 2012-2013, 2-14, am lucrat împreună la acest proces, în cadrul USL-ului, şi mi-a spus că da. Acum trei săptămâni de zile, am trimis Strategia de descentralizare la comisiile de specialitate din Parlament şi la Cotroceni. Nu am primit niciun răspuns până acum”, a spus Dragnea, în cadrul Consiliului Naţional al PSD, la lucrările atelierului pe tema admnistraţiei publice.

El a mai spus că ”asta nu înseamnă că nu merge mai departe, dar că a vrut să dea această informaţie, public, pentru ca să se ştie”.

Liviu Dragnea a mai arătat că există o ”foarte mare rezistenţă, la Bucureşti, împotriva decentralizării”.

”Nu vor să cedeze puterea de aici, nu vor să lase puterea să vină la comunităile locale.Nu vor, pur şi simplu. Este o boală – îl văd pe domnul doctor Bacalbaşa în sală, poate o să identificaţi care este această boală, boala puterii, probabil. Nu vor să cedeze, este ceva inimaginabil”, a arătat Dragnea, precizând că nu se referă doar la decidenţii politici ci şi la funcţionari.

”Nu îl condamn ( pe funcţionar, nr), aşa a fost construit mental, e greu să îl faci să înţeleagă de ce e bine să decentralizăm decizia, ca în toate ţările civilizate”, a afirmat Liviu Dragnea.

Ministrul a amintit faptul că a făcut legea decentralizării, care ”a fost omorâtă la Curtea Constituţională”.

”O să începem din nou, procesul. A spus domnul profesor Dâncu că sunt un fel de apostol. Din câte ştiu eu, unii apostoli au fost omorâţi, alţii au scăpat. Eu sper să fiu din cei care au scăpat şi nu a fost omorât”, a mai declarat Dragnea, în cadrul atelierului de lucru pe tema administraţiei publice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DRAGNEA,
IOHANNIS,
/actualitate/dragnea-am-trimis-strategia-de-descentralizare-la-cotroceni-nu-am-primit-niciun-raspuns-14022094
14022094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.