PPE cere Comisiei Europene să monitorizeze acţiunile Guvernului şi Parlamentului din România

Postat la 13 februarie 2014 49 afişări

Conducerea PPE cere Comisiei Europene să monitorizeze acţiunile Guvernului şi Parlamentului din România pentru a preveni orice abatere de la statul de drept, după recentele evoluţii politice de la Bucureşti, potrivit unui comunicat al popularilor europeni.

PPE cere Comisiei Europene să monitorizeze acţiunile Guvernului şi Parlamentului din România

 Preşedinţia Partidului Popular European, care s-a întrunit miercuri, la Bruxelles, este "îngrijorată de încercările coaliţiei guvernamentale române, formată dn PSD şi PNL, de a dezincrimina corupţia politică din România".

PPE critică încercarea de a schimba Codul Penal, apreciind că iniţiativa reprezintă "un atac direct asupra statului de drept" şi "o continuare a tentativelor anterioare ale PSD şi PNL de a afecta funcţionarea sistemului judiciar dub România".

În opinia popularilor europeni, încercarea de a nu-i mai trage la răspundere pe preşedinte, pe parlamentari şi pe avocaţi pentru abuz de putere, mită, conflict de interese şi alte acte de corupţie este împotriva principiiilor fundamentale ale statului de drept.

PPE mai notează că tentativa de a oferi superimunitate parlamentarilor şi de a elimina incompatibilităţile, refuzul de a aplica sentinţele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazuri de incompatibilitate şi încetarea mandatelor, precum şi modificarea Constituţiei fără a ţine cont de statul de drept şi democraţie şi încălcând voinţa suverană a poporului reprezintă "alte schimbări prin care executivul şi majoritatea parlamentafră a USL au încercat să încalce statul de drept".

Cititi mai multe pe www.meidafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ppe-cere-comisiei-europene-sa-monitorizeze-actiunile-guvernului-si-parlamentului-din-romania-12078571
12078571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.