Ideea închiderii supermarketurilor în week-end, respinsă de deputaţi din Comisia de agricultură

Postat la 13 februarie 2014 70 afişări

Deputatul PNL Marin Anton intenţionează să propună un proiect care să prevadă ca supermarketurile să fie închise în week-end, însă mai mulţi deputaţi din Comisia de agricultură resping ideea şi au rezerve că o astfel de reglementare va fi adoptată.

Ideea închiderii supermarketurilor în week-end, respinsă de deputaţi din Comisia de agricultură

 Deputatul PNL Marin Anton, vicepreşedinte al Comisiei de agricultură, a anunţat că intenţionează să propună o iniţiativă legislativă care să modifice legea 322/2009 privind comercializarea produselor alimentare, organizând la Comisia de agricultură o dezbatere în acest sens.

Discuţiile vor continua peste o lună.

Anton consideră că legea actuală favorizează foarte mult politica supermarketurilor, care "au o poziţie de forţă" faţă de producătorii autohtoni, şi susţine că trebuie aduşi, "într-un fel sau altul", comercianţii români şi supermarketurile pe poziţii de egalitate.

Deputatul PNL vrea ca supermarketurile să fie închise începând de sâmbătă de la ora 14.00 până luni dimineaţă, arătând că acest lucru ar încuraja produsele româneşti care se vând în pieţe şi că această practică există în ţările europene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ideea-inchiderii-supermarketurilor-in-week-end-respinsa-de-deputati-din-comisia-de-agricultura-12078286
12078286
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.