Guvernul spaniol cere băncilor să accepte pierderi pe finanţări de 3,5 mld. euro pentru autostrăzi

Postat la 13 februarie 2014 37 afişări

Guvernul spaniol cere mai multor bănci să accepte să iasă în pierdere pe împrumuturi în valoare de aproximativ 3,5 miliarde euro acordate pentru construcţia unor autostrăzi, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.

Guvernul spaniol cere băncilor să accepte pierderi pe finanţări de 3,5 mld. euro pentru autostrăzi

 Printre băncile vizate se numără Banco Santander şi BBVA, cel mai mari grupuri financiare spaniole.

Propunerea oficialilor statului se referă la finanţări pentru opt proiecte de autostradă, cu o lungime totală de 585 kilometri, ai căror concesionari au intrat în insolvenţă, au afirmat sursele citate.

Guvernul a invitat la discuţii şi pe titularii concesiunilor, precum şi companiile de construcţii implicate în proiecte, printre care Ferrovial, Sacyr şi ACS.

Statul cere băncilor să accepte restructurarea datoriilor pentru a reduce costurile suportate de contribuabili. Sursele citate nu au precizat mărimea discountului propus de autorităţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/guvernul-spaniol-cere-bancilor-sa-accepte-pierderi-pe-finantari-de-3-5-mld-euro-pentru-autostrazi-12076689
12076689
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.