Primii doi furnizori de cablu TV din SUA vor să fuzioneze, într-o tranzacţie de 44 miliarde de dolari

Postat la 13 februarie 2014 67 afişări

Comcast a încheiat un acord pentru preluarea Time Warner Cable într-o tranzacţie de aproximativ 44 miliarde de dolari, efectuată exclusiv prin schimb de acţiuni, în urma căreia ar fuziona primii doi jucători din industria de cablu TV din SUA, au declarat pentru Bloomberg surse apropiate situaţiei.

Primii doi furnizori de cablu TV din SUA vor să fuzioneze, într-o tranzacţie de 44 miliarde de dolari

 Fuziunea va fi cu siguranţă contestată de guvern, având în vedere că cele două companii au o cotă combinată de aproape o treime din piaţa de cablu TV din SUA.

Comcast va plăti, în acţiuni, echivalentul a 159 de dolari pentru fiecare titlu Time Warner Cable, au afirmat sursele citate.

La acest preţ, acţionarii Time Warner ar obţine un câştig de 18% peste cotaţia bursieră de la finele şedinţei de miercuri. Totodată, preţul oferit de Comcast este cu 70% peste cotaţia bursieră a Time Warner din luna mai a anului trecut, înaintea apariţiei primelor discuţii privind o posibilă preluare a companiei de către un rival.

Comcast concurează pentru preluarea Time Warner Cable cu Charter Communications, companie sprijinită de miliardarul John Malone, care controlează grupul Liberty Global, prezent în Europa prin UPC.

Charter Communications a oferit 132,5 dolari pe acţiune pentru Time Warner Cable.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/primii-doi-furnizori-de-cablu-tv-din-sua-vor-sa-fuzioneze-intr-o-tranzactie-de-44-miliarde-de-dolari-12075556
12075556
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.