Ponta: Firma lui Isărescu plăteşte taxe mai mari pentru că are profit mai mare

Postat la 07 mai 2014 88 afişări

Premierul Victor Ponta susţine că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, plăteşte taxe mai mari la stat pentru că firma la care este acţionar are profit mai mare, aşa cum au toate companiile din România, el susţinând că nu s-a schimbat nicio taxă care priveşte mediul de afaceri.

Ponta: Firma lui Isărescu plăteşte taxe mai mari pentru că are profit mai mare

Victor Ponta a afirmat, miercuri, la Giurgiu, răspunzând unei întrebări, că guvernatorul Băncii Naţionale a României plăteşte taxe mai mari la stat pentru că firma la care este acţionar are profit mai mare "cum de altfel au toate companiile din România", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Domnul Isărescu spune că plăteşte taxe mai mari pentru că are profit mai mare, că nu s-a schimbat, după cum ştiţi, nici cota unică de 16 la sută, nu s-a schimbat nicio altă taxă care priveşte mediul de afaceri. Are profit mai mult, cum de altfel au toate companiile din România şi atunci, sigur, 16 la sută când e profitul mai mare acesta-i un semn bun, că merge şi afacerea domnului Isărescu şi a celorlalţi. Ceea ce spunea domnul Isărescu, şi-i mulţumesc pentru sprijin, este faptul că trebuie să ne batem pentru cele două măsuri importante şi anume scutirea de impozit a profitului reinvestit şi aceasta este deja adoptată, intră în vigoare de la 1 iulie şi cealaltă este reducerea contribuţiei la asigurări sociale cu cinci puncte procentuale", a afirmat Victor Ponta.

Premierul a precizat că, dacă va avea şi sprijinul mediului de afaceri din România şi sprijin din partea BNR la negocierile cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, sunt "şanse mult mai mari să obţină şi reducerea contribuţiilor de asigurări sociale".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-firma-lui-isarescu-plateste-taxe-mai-mari-pentru-ca-are-profit-mai-mare-12604636
12604636
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.