Comandantul forţelor NATO în Europa: Alianţa ar putea lua în considerare o prezenţă militară PERMANENTĂ în Europa de Est. Forţele canadiene vor rămâne acolo până la sfârşitul anului

Postat la 07 mai 2014 45 afişări

Criza din Ucraina şi tensiunile cu Moscova ar putea determina NATO să ia în calcul o prezenţă militară permanentă în statele membre din Europa de Est, a declarat marţi generalul Philip Breedlove, comandantul forţelor NATO în Europa. Forţele canadiene mobilizate în Europa de Est în ultimele săptămâni - şase avioane de luptă de tip CF-18 prezente în România, o fregată şi 600 de militari - urmează să rămână în regiune cel puţin până la sfârşitul anului şi ar putea participa la exerciţii în Ucraina.

Comandantul forţelor NATO în Europa: Alianţa ar putea lua în considerare o prezenţă militară PERMANENTĂ în Europa de Est. Forţele canadiene vor rămâne acolo până la sfârşitul anului

 "Urmărim îndeaproape evoluţia evenimentelor dramatice din estul Ucrainei şi suntem îngrijoraţi de situaţia locuitorilor din regiune", a afirmat generalul Breedlove, la Ottawa.

Întrebat dacă situaţia din Ucraina ar putea duce la o prezenţă militară permanentă a forţelor NATO în Europa de Est, el a răspuns: "Cred că trebuie să analizăm o astfel de posibilitate".

"Ar mai trebui să evaluăm disponibilitatea şi poziţionarea forţelor noastre, pentru a fi în stare să răspundem la această întrebare", a adăugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comandantul-fortelor-nato-in-europa-alianta-ar-putea-lua-in-considerare-o-prezenta-militara-permanenta-in-europa-de-est-fortele-canadiene-vor-ramane-acolo-pana-la-sfarsitul-anului-12602807
12602807
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.