Polonezii de la Blachotrapez, care au două fabrici de acoperişuri în România, investesc 12,4 mil. lei în a treia unitate de producţie

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 15 ianuarie 2021 106 afişări

Producătorul de acoperişuri din ţiglă metalică Blachotrapez, deţinut de grupul polonez cu acelaşi nume, are în plan să facă o nouă hală de producţie în Baia Mare.

Polonezii de la Blachotrapez, care au două fabrici de acoperişuri în România, investesc 12,4 mil. lei în a treia unitate de producţie

Din această sumă, jumătate reprezintă ajutor de stat ♦ Noua hală de producţie va fi dată în folosinţă în vara anului 2022.

Producătorul de acoperişuri din ţiglă metalică Blachotrapez, deţinut de grupul polonez cu acelaşi nume, are în plan să facă o nouă hală de producţie în Baia Mare. Compania are deja o fabrică în acelaşi oraş şi încă una la Ploieşti.

„Obiectivul nostru principal de dezvoltare îl reprezintă proiectul de investiţii în noua hală de producţie de la Baia Mare, proiect pe doi ani cu o valoare totală de 12,4 milioane de lei, din care jumătate reprezintă ajutor de stat. Am semnat acordul de finanţare în luna septembrie 2020, iar în viitorul apropiat vom demara şi lucrările. Noua hală de producţie, care va fi dată în folosinţă în vara anului 2022, va avea un sistem automatizat unic, care va eficientiza la maximum producţia. În urma acestei investiţii vrem să creştem semnificativ cota de piaţă a companiei“, spune Jaroslaw Turczynski, CEO Blachotrapez România.

Compania a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 76 de milioane de lei, similar cu anul anterior, dar profitul de 3 milioane de lei a fost aproape dublu. Pentru Blachotrapez România lucrează în prezent 95 de persoane.

„Am accelerat procesul de digitalizare a companiei, am crescut zona de marketing online şi am dezvoltat telemunca în zona de vânzări. Noua metodă de promovare şi vânzări, centrată pe mediul online, a însemnat şi o reducere a costurilor. Aveam în gând digitalizarea companiei ca plan de viitor, dar pandemia a accelerat acest proces“, mai spune Jaroslaw Turczynski.

Blachotrapez are în România două fabrici, una la Baia Mare şi alta la Ploieşti, cu o capacitate totală de producţie de 7 milioane de metri pătraţi de ţigle anual.

Blachotrapez a intrat pe piaţa din România în 2010 şi a dezvoltat întâi fabrica de la Baia Mare, inaugurând-o pe a doua, la Ploieşti, în 2018, cu o investiţie de 1 milion de euro.

Printre furnizorii Blachotrapez, se numără ThyssenKrupp şi Voestalpine. Producţia din România este vândută atât pe plan local, cât şi la export, în Ungaria, Bulgaria şi Serbia. Subsidiara din România vinde aproape 30% din producţia locală la export.

În România, Blachotrapez îşi vinde produsele în peste 25 de filiale, dar şi printr-o reţea de peste 250 de puncte de distribuţie en gros.

Pe piaţa locală a acoperişurilor, Blachotrapez concurează cu firme precum Bilka Steel, Novatik, Blachotrapez, Impro, Wetterbest şi alţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
productie,
romania,
investitii,
fabrici

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.