Plictiseală maximă pe bursă: „Poate în preajma alegerilor de la SIF-uri vom mai vedea o revenire a rulajelor, altfel nu prea văd ceva semnificativ“

Autor: Stefan Musgociu Postat la 22 februarie 2013 50 afişări

Bursa de la Bucureşti a scăzut ieri cu 0,71% (indicele BET-C), influenţată marginal de corecţiile înregistrate de bursele externe, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au adoptat poziţii de aşteptare.

Bursa de la Bucureşti a scăzut ieri cu 0,71% (indicele BET-C), influenţată marginal de corecţiile înregistrate de bursele externe, într-o piaţă unde cei mai mulţi investitori au adoptat poziţii de aşteptare. Piaţa a scăzut uşor încă din primele minute, puţinii investitori prezenţi la tranzacţionare reacţionând într-o mică măsură la corecţiile de până la 2% înregistrate de bursele vest-europene. Astfel, punctul minim al zilei atins de indicele general al bursei de la Bucureşti a fost cu 1,1% sub închiderea de miercuri. La închiderea pieţei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scădere cu 0,43%, iar indicele BET-XT se plasa cu 0,55% sub ziua anterioară. Indicele extins BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de titluri în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP). Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a încheiat ziua în scădere cu 0,82%, iar indicele BET-NG, al acţiunilor companiilor din sectorul energetic, s-a situat cu 1,39% sub închiderea şedinţei precedente. Investitorii de la BVB au tranzacţionat în total acţiuni de 13,6 mil. lei (3,1 mil. euro), valoare cu 10% sub rulajul de miercuri. "Poate în preajma alegerilor de la SIF-uri vom mai vedea o revenire a rulajelor, altfel nu prea văd ceva semnificativ", a afirmat Ovidiu Fer, analist la casa de brokeraj Wood&Company. Titlurile SIF Muntenia (SIF4) şi acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au fost cele mai lichide din piaţă, cu operaţiuni de 2,9 mil. lei şi respectiv 2,8 mil. lei.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursă,
alegeri,
SIF-uri,
rulaje
/actualitate/plictiseala-maxima-pe-bursa-poate-in-preajma-alegerilor-de-la-sif-uri-vom-mai-vedea-o-revenire-a-rulajelor-altfel-nu-prea-vad-ceva-semnificativ-10586947
10586947
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.