Pleiada de recorduri bătute de Messi la Cupa Mondială

Autor: Rafael Hekman Postat la 14 decembrie 2022 54 afişări

Starul argentinian Lionel Messi este, mai mult decât a fost vreodată, în centrul atenţiei întregii planete. În tentativa sa de a câştiga cel mai râvnit trofeu al carierei, Cupa Mondială, argentinianul doboară sau egalează recorduri peste recorduri.

Pleiada de recorduri bătute de Messi la Cupa Mondială

Argentina a obţinut 4 penalty-uri la Cupa Mondială din 2022. Acesta este recordul competiţiei împărţit cu Portugalia în 1966 şi Olanda în 1978 (fără a lua în calcul loviturile de departajare).

În fiecare dintre aceste 3 cazuri, toate cele 4 penalty-uri au fost executate de acelaşi jucător (Eusébio, Rob Rensenbrink, Lionel Messi). Astfel, ei împart recordul la numărul de penalty-uri executate de un singur jucător, într-o singură ediţie.

De altfel, Messi l-a egalat pe Harry Kane ca jucător cu cele mai multe penalty-uri executate (5) din istoria generală a Cupei Mondiale.

Lionel Messi a ajuns la a 25-a prezenţă la Cupa Mondială, egalându-l pe deţinătorul recordului istoric Lothar Matthäus şi va depăşi performanţa odată cu disputarea finalei de duminică.

Lionel Messi a marcat al 11-lea său gol la Cupa Mondială, cel mai mult pentru un jucător argentinian din istoria competiţiei, depăşindu-l pe Gabriel Batistuta (10).

Messi a devenit şi cel mai bun marcator la Cupa Mondială în rândul jucătorilor în activitate, devansându-i pe Thomas Müller (10), Mbappé (9), Cristiano Ronaldo (8), Harry Kane (8), Neymar (8) şi Luis Suárez (7).

Messi nu marcase niciodată într-un meci eliminatoriu al Cupei Mondiale înainte de ediţia din 2022, dar în Qatar a marcat deja în fiecare dintre aceste meciuri (16-imile de finală, sferturile de finală şi semifinala).

Este al 6-lea jucător care marchează în 16-imile de finală, sferturi de finală şi semifinale la o singură ediţie a Cupei Mondiale, după Salvatore Schillaci (1990), Roberto Baggio (1994), Hristo Stoichkov (1994), Davor Šuker (1998) şi Wesley Sneijder (2010).

De la ediţia din 1966 încoace, niciun jucător nu a marcat sau a oferit pase de gol în mai multe meciuri diferite de la Cupa Mondială decât Lionel Messi (13, la egalitate cu Ronaldo).

Lionel Messi a devenit primul jucător din 1966 încoace care a marcat şi a oferit o pasă de gol în 4 meciuri diferite de la Cupa Mondială (2006 vs Serbia, 2022 vs Mexic, Olanda şi Croaţia).

Alături de Messi, în meciul cu Croaţia a ieşit la rampă şi Julián Álvarez, care a devenit cel mai tânăr jucător (22 ani şi 316 zile) care a marcat de două ori într-o semifinală sau finală de Cupa Mondială de la Pelé în 1958 (17 ani şi 249 zile).

Julián Álvarez a marcat 4 goluri la Cupa Mondială 2022, devenind doar al 2-lea jucător argentinian care înscrie atât de mult la o singură ediţie la vârsta de 22 de ani sau mai puţin, după Gonzalo Higuaín în 2010.

Julián Álvarez a marcat în 6 din cele 8 meciuri în care a jucat pentru Argentina până acum.

Julián Álvarez este al 2-lea jucător cu o dublă şi un penalty provocat într-o semifinală de Cupa Mondială, după Adolf Scherer (Cehoslovacia), împotriva Iugoslaviei în 1962.

Argentina (3-0 vs Croaţia) a câştigat a 5-a semifinală de Cupa Mondială din 5 (1930-1986-1990-2014-2022). Nu au fost niciodată învinşi în această fază.

Argentina a ajuns pentru a 6-a oară în finala Cupei Mondiale, egalând Italia, având în faţă doar Germania (8) şi Brazilia (7).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
messi,
argentina,
cupa mondială

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.