Peste 20 de jurnalişti au fost condamnaţi la închisoare în Turcia, cei mai mulţi pentru terorism

Postat la 09 martie 2018 108 afişări

O instanţă din Istanbul a condamnat 25 de jurnalişti la închisoare pentru legături cu organizaţia clericului musulman Fethullah Gulen, un fost aliat al preşedintelui Recep Erdogan, care însă este acum acuzat de Turcia că ar fi orchestrat lovitura de stat eşuată din 2016, informează postul France 24.

Peste 20 de jurnalişti au fost condamnaţi la închisoare în Turcia, cei mai mulţi pentru terorism

Jurnaliştii au primit sentinţe de până la 7 ani şi jumătate de închisoare, cei mai mulţi pentru apartenenţă la o organizaţie considerată drept teroristă de autorităţile turce.

O mare parte din jurnaliştii condamnaţi au lucrat pentru cotidianul Zaman, cea mai importantă instituţie media cu legături cu Gulen. Controlul asupra cotidianului a fost preluat în martie 2016 de autorităţi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.