Patru români au furat bicicletele lotului naţional de ciclism al Italiei

Autor: Cosmin Pirv Postat la 29 octombrie 2021 239 afişări

Patru români sunt acuzaţi că au furat 22 de biciclete ale lotului naţional de ciclism al Italiei. Prejudiciu ajunge la 600.000 de euro.

Patru români au furat bicicletele lotului naţional de ciclism al Italiei

Potrivit DIICOT, procurorii din Vrancea au dispus vineri reţinerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a 4 inculpaţi, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri mare risc, introducere în ţară de droguri, deţinerea de droguri şi furt calificat.

Aceştia sunt acuzaţi că în prima parte a anului 2021 au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop introducerea în România de cocaină, pe care ulterior o vindeau persoanelor interesate de pe raza judeţelor Vrancea şi Bacău.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, s-a conturat o linie infracţională distinctă ce urmărea vânzarea în ţară a unor bunuri sustrase din diverse state europene.

Astfel, în 23 octombrie 2021, inculpaţii au furat 22 de biciclete aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiţie în Franţa, cu o valoare a prejudiciului de aproximativ 600.000 euro.

Procurorii şi poliţiştii au făcut vineri 14 percheziţii domiciliare în judeţul Vrancea în urma cărora au fost identificate şi ridicate 21 de biciclete dintre cele 22 furate din Franţa, 8 ecrane interactive, un DVR, mai multe grame de haşiş şi suma de 13.850 lei şi 2.800 euro.

A fost identificat şi producătorul celor 22 de biciclete, o firmă din Italia, care şi-a identificat bunurile furate.

Cei 4 inculpaţi vor fi prezentaţi vineri Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
biciclete,
furate,
români

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.