„Paraziti in mastile de protectie”. Conspiratia demontata de fizicianul Cristian Presura

Postat la 03 aprilie 2021 514 afişări

„Paraziti in mastile de protectie”. Conspiratia demontata de fizicianul Cristian Presura

Pe reţelele de socializare a devenit virală o filmare în care un bărbat pune la abur cu o mască de protecţie şi arată filamente despre care susţine că ar fi „paraziţi” sau „nanotehnologii”. Teoria a fost demontată de fizicianul Cristain Presură.

„Am pus o oală la fiert cu apă, pentru aburi. Am pus masca deasupra ca să se aburească. Se creează aceleaşi condiţii ca şi cum ar fi la gura noastră. Uitaţi-vă ce am descoperit. Uitaţi cum se mişcă aceşti paraziţi, nu ştiu cum i-ar putea numi. După părerea mea este o nanotehnologie despre care se vorbeşte şi nimeni nu crede”, spune bărbatul pe înregistrare, cerând experţilor să spună „ce sunt aceste fiinţe”.

Omul de ştiinţă Cristian Presură a acceptat provocarea şi a replicat experimentul acasă. A arătat cu ajutorul unui microscop că este vorba, de fapt, despre fire textile, care se mişcă doar la abur, scrie stiririleprotv.ro

„Iată rezultatul: Vedem cum după ce au fost supuse aburului, acele mici lucruri negre se mişcă, se contorsioneaza, parcă capătă viaţă. Unul dintre acele obiecte misterioase pare că are un capăt liber. După părerea mea, seamănă cu un fir textil care este fixat pe mască de un capăt, iar capătul celălalt pluteşte în aer.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
protectie,
barbat,
miscare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.