Orban: Am început procedura privind revocarea Avocatului Poporului

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 februarie 2021 91 afişări

Comisiile juridice din Camera Deputaţilor şi Senat au termen de două săptămâni pentru a întocmi raportul privind revocarea actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, anunţă preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Orban: Am început procedura privind revocarea Avocatului Poporului

„Am demarat procedura privind la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedură care în legislatura trecută a fost demarată de grupurile parlamentare PNL. Solicitarea formulată în legislatura trecută nu a fost trimisă spre comisiile juridice comune. BPR au refuzat să urmeze procedurile din legea Avocatului Poporului şi procedurile regulamentare”, afirmă Ludovic Orban.

Preşedintele Camerei Deputaţilor precizează că la bază se află atât sesizarea grupurilor parlamentare ale PNL, cât şi o sesizare depusă de deputatul liberal Florin Roman, care a fost însuşită de grupurile USR PLUS şi PNL.

„În cel mult două săptămâni comisiile juridice vor trimite un raport plenului”, conchide Orban.

Renate Weber trebuie revocată din funcţia de Avocat al Poporului, pentru că a încălcat Constituţia şi a acţionat ca un agent al PSD, afirma deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu.

„Susţin această revocare, pentru că doamna Weber, din punctul meu de vedere, a încălcat de mai multe ori Constituţia şi limitele care sunt stabilite prin Constituţie (...). E clar că doamna Weber a acţionat în acest timp ca un agent al PSD-ului şi cred că nu are nimeni nici un dubiu în această privinţă, că n-a fost obiectivă în exercitarea mandatului”, declară la RFI Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR PLUS spune că următorul Avocat al Poporului trebuie să fie un profesionist, nu un om politic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
weber,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.