Oraşul care strânge fonduri pentru a-şi ajuta pensionarii la plata facturilor. „Fie mănânc, fie plătesc chiria”

Postat la 23 februarie 2022 129 afişări

Oraşul care strânge fonduri pentru a-şi ajuta pensionarii la plata facturilor. „Fie mănânc, fie plătesc chiria”

Florenţa este renumită pentru contribuţiile sale la arta, arhitectura şi bucătăria italiană. Dar, în zilele noastre, liderii locali din oraşul considerat a fi locul în care s-a născut curentul renascentic sunt preocupaţi de chestiuni „mai banale”: plata facturilor.

Pe fondul creşterii costurilor energiei în întreaga Europă, oficialii de la Palazzo Vecchio – clădirea care serveşte ca primărie în Florenţa, precum şi ca muzeu – au făcut echipă cu o organizaţie locală nonprofit pentru a ajuta pensionarii cu venituri fixe să-şi poată achita facturile.

„Florenţa este un oraş în care trăieşti bine şi, din acest motiv, oamenii trăiesc foarte mult”, a spus primarul Dario Nardella pentru AP News.

Cu toate acestea, un număr semnificativ de pensionari din Florenţa trăiesc cu mai puţin de 9.000 de euro pe an şi nu îşi permit să facă rost de bani pentru a-şi acoperi facturile ce au crescut cu 55% în domeniul electricităţii şi 42% la gazele naturale.

Luigi Boni, în vârstă de 96 de ani, a spus că, până la sfârşitul lunii februarie, îşi va cheltui cecul lunar de pensie de sub 600 de euro înainte de a acoperi utilităţile.

„Fie mănânc, fie plătesc chiria”, a declarat bătrânul.

Pentru a-l ajuta pe el şi pe alţi 30.000 de locuitori ai Florenţei de peste 65 de ani şi care trăiesc singuri, administraţia oraşului a lansat campania de strângere de fonduri împreună cu Fundaţia Montedomini, care derulează proiecte menite să ajute pensionarii oraşului.

Campania a strâns 33.000 de euro doar în primele zile.

„Scopul nostru este să strângem fonduri pentru a ne asigura că fiecare persoană în vârstă care apelează la noi poate primi ajutor pentru a acoperi majorarea facturilor din cauza creşterii (costurilor la energie şi gaz)”, a spus Sara Funaro, consilierul social al Florenţei.

Creşterea preţurilor la energie ridică facturile la utilităţi şi generează o creştere record a inflaţiei, din Polonia şi până în Regatul Unit. Ca răspuns, guvernele din Europa se grăbesc să acorde ajutor rezidenţilor şi întreprinderilor deoarece companiile de utilităţi transferă costurile către consumatori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
plati,
ajutor,
facturi,
pensionari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.