OMS anunţă că virusul SARS-CoV-2 nu mai este urgenţă globală

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 05 mai 2023 144 afişări

OMS anunţă că virusul SARS-CoV-2 nu mai este urgenţă globală

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat, vineri, că boala COVID-19 nu mai este urgenţă globală, marcând, simbolic, încheierea unei etape periculoase a pandemiei cauzate de visrul SARS-CoV-2.

"Cu mare speranţă, declar că boala COVID-19 nu mai este urgenţă globală. Acest lucru nu înseamnă că s-a încheiat COVID-19 ca ameninţare globală de sănătate", a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de agenţia The Associated Press.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a explicat că s-a încheiat etapa de urgenţă globală generată de virusul SARS-CoV-2, subliniind că pandemia nu a luat sfârşit, mai ales pe fondul multiplicării infecţiilor în sud-estul Asiei şi în Orientul Mijlociu.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a subliniat că nu va ezita să îi convoace din nou pe specialişti pentru reevaluarea situaţiei, în cazul în care COVID-19 "ar pune lumea în pericol".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
pandemie,
refuz,
urgenta,
anunt

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.